Neem contact op voor de mogelijkheden: 085-0022932

Google Mijn Bedrijf (GMB)

Google mijn bedrijf is een optie voor ondernemers waar nog niet iedereen gebruik van maakt, terwijl dit echt een boost aan je bedrijf kan geven.

En waarom zou je nee zeggen tegen gratis marketing?

De vragen die wij vaak horen over Google Mijn Bedrijf (GMB)

 • Wat is Google mijn bedrijf & waarom moet ik mijn bedrijf daarvoor aanmelden?
 • Hoe kan ik mijn bedrijf toevoegen aan Google maps?
 • Wat kost Google mijn bedrijf?
 • Hoe werkt Google mijn bedrijf precies?

GRATIS WEBSITE ANALYSE

Benieuwd wat er verbeterd kan worden aan uw website? Is alles geoptimaliseerd voor uw klanten?

Vraag geheel vrijblijvend een gratis audit aan.

Wat houdt GMB nou precies in?

Google mijn bedrijf is een onderdeel van Google die jouw bedrijf de mogelijkheid geeft om op Google Search & Google Maps te worden gevonden. En het kan dus je bedrijf in de lokale “3-pack maps” zetten. 

Hierdoor kan je bedrijf dus hoog in de Google zoekopdracht komen, ongeacht hoe sterk je website is. Het is vooral gemaakt om lokale ondernemers te ondersteunen en de lokale bevolking te helpen in het vinden van bedrijven in de buurt.

Voorbeeld lokale 3pack in Google door GMB
Voorbeeld van een 3-pack, Google helpt lokale ondernemingen door de 3-pack te tonen boven de organische zoekresultaten

Dit is wat je in GMB (Google Mijn Bedrijf) kan toevoegen

 • Openingstijden
 • Website
 • Telefoonnummer
 • Producten en Diensten
 • Posts (een plek voor wekelijkse reclame)
 • Adres
 • Video’s en Foto’s
 • Reviews en de mogelijkheid om erop te reageren
 • Kortingen of coupons en andere aanbiedingen
 • Directies naar je bedrijfspand

Waarom zou je Google Mijn Bedrijf aanmaken als je al een website hebt?

Het is gratis extra marketing.

Maar als je nog niet overtuigd ben hier een voorbeeld: 

Als je in een nieuwe stad ben en opzoek bent naar iets dan pak je al gauw je telefoon om het even te “Googlen”. Wat er dan naar boven komt zijn de bedrijven die in de Google maps staan en zich dus aangemeld hebben. 

Eenmaal bij Google aangemeld wilt niet gelijk zeggen dat je bedrijf bovenaan de lijst komt te staan, echter de mogelijkheid om er te komen is er dan wel. En om er zeker van de zijn dat je hoog eindigt moet je je bedrijf zo goed mogelijk voor de dag laten komen, bijv. door relevante en aantrekkelijke foto’s & reviews te hebben.

Als je een nieuwe website hebt dan is het vrij logisch dat je nog niet hoog eindigt in de Google zoekresultaten. Dit omdat Google nog aan het uitzoeken is of je website relevant is voor de woorden waar naar gezocht wordt.

Dus het is vrij normaal dat voor je zoekwoorden dat je wilt ranken, je in het begin op pagina 3-4 staat. Maar GMB kan ervoor zorgen dat je in de 3-pack staat en daardoor alsnog op pagina 1 komt te staan. 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op en kom te weten hoe wij u kunnen helpen in het behalen an uw digitale doelstellingen.

Voor wie is GMB nou bedoeld?

Voor iedereen die een extra gratis platform wilt hebben waar ze hun producten & services aan mensen kunnen laten zien. Het wordt ook gemonitord waardoor u extra data heeft om te gebruiken, je kunt dit ook extra koppelen met Google Analytics voor degene die echt de details van de data willen hebben.

Andere voordelen:

 • In map gezet (daardoor mogelijk hoog in Google)
 • Extra marketing
 • Mensen hebben een plek waar ze hun reviews kwijt kunnen en dus ook gelijk een mogelijkheid om uw bedrijf in een positief daglicht te zetten

Wat voor toegevoegde waarde heeft het voor lokale ondernemers?

Google mijn Bedrijf geeft de meeste meerwaarde aan bedrijven die dagelijks verkeer hebben. Zoals winkels & restaurants, en ook als u een website heeft die hoog staat in Google, dan nog is het essentieel om GMB te gebruiken.

Als ik dit in een voorbeeld zou moeten uitleggen:

 • Ik zoek een restaurant in Velsen-Noord
 • Ik pak mijn telefoon en typ “restaurants Velsen Noord” in Google
 • En bovenaan, voordat de websites ook maar komen zie je de restaurants, waarin foto’s en reviews gelijk uitspringen
Bij het zoeken naar lokale restaurants, komt de 3-pack goed in beeld, en is het voor de consument erg aantrekkelijk om  1 van deze drie opties te proberen.

Een ander voordeel is dat je updates kan geven van kortingen & wekelijkse updates geven die op dat moment van toepassing zijn, wat iemand kan overhalen om uw winkel te bezoeken.

Daarnaast is het voor een service waar spoed op zit ook een must, waarschijnlijk worden er eerst betaalde reclame (ads / Advertenties) laten zien, maar daarna komt de map toch echt tevoorschijn.

GMB aanmaken

Kan ik het zelf doen en wat moet ik doen?

Ja, het is redelijk eenvoudig te doen en er zijn genoeg hulpmiddelen die je helpen er doorheen te komen. Het is iets wat snel zelf te doen is, maar om hoog (in de Google map) te eindigen is optimalisatie wel belangrijk en komen de puntjes op de i toch echt tevoorschijn. 

En als je perfecte optimalisatie wilt hebben, houd er dan rekening mee dat het wat tijd gaat kosten, waarschijnlijk meer dan je initieel denkt. Als je die tijd heeft raad ik het aan om er even voor te gaan zitten. 

Uitleg Google My Business, en hoe op te zetten (Engelstalig)

Wat is “Google post” & moet ik het wekelijks bijhouden?

Google posts zijn eigenlijk hetzelfde als op andere platforms, echter zal deze alleen gekoppeld zijn aan de Google mijn bedrijf pagina / map. Wat dus inhoud dat mensen het alleen zien als ze de GMB vinden in Google zoekopdracht. Het verschil is helaas wel dat uw “normale” Google posts elke 7 dagen verdwijnen wat inhoud dat je weer een nieuwe moet plaatsen.

De volgende zaken kunnen gepost worden:

 • Evenementen
 • Aanbiedingen of specials
 • Product updates
 • Aankondigingen

Dit kan in Foto & Video vorm.

Bestandseisen voor een Google post. Volg de link voor volledige support van Google.

Het bijhouden van GMB elke week is toch verstandig om te doen. Dit om te weten of je mogelijk ook nieuwe reviews hebt gekregen, of als die reviews niet optimaal zijn, er gelijk op te reageren. 

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan bedrijven op GMB, dus er vlot op reageren is ook belangrijk. Dit kan door een app op je telefoon, of even bij instellingen de melding daarvoor aanzetten.

Hoe gaan wij te werk met google mijn bedrijf & wat kunnen wij voor u betekenen?

Google mijn bedrijf aanmaken en optimaliseren levert teveel op om het niet te doen. Het kost helaas eenmalig wat kostbare tijd om de fundering goed weg te zetten in GMB, maar het is het zeker waard. 

Daarnaast is het wekelijks bijhouden van posts en updates ook weer iets wat tijd kost maar relatief snel bij te houden is als u al bekend bent met advertenties op andere platforms.

Als je die tijd liever aan iets anders wilt besteden, dan hebben wij de kennis om u daarbij te helpen. Zowel het opzetten als het bijhouden. 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op en kom te weten hoe wij u kunnen helpen in het behalen an uw digitale doelstellingen.

Hoe ziet het process eruit als het door Azemble aangepakt?

 1. U meld zich aan
 2. Wij sturen u het voorstel
 3. Indien akkoord het contract + rekening
 4. Daarna sturen we u een vragenlijst met daarin al uw gegevens die benodigd zijn, indien u al een website heeft vullen wij alle informatie die zichtbaar is zelf in en sturen het dan
 5. Daarna vragen we een admin account aan op uw GMB (als er al een GMB bestaat)
 6. En daarna gaan wij aan het werk, en zodra de opdracht vervult is zullen we u een rapport opsturen met de gedane zaken
 7. Afsluitend zullen we u telefonisch of per mail bereiken om te kijken of er eventueel nog vragen zijn  die we voor u kunnen beantwoorden
Standaard GMB pakket
€49,-
ex. BTW
 • Aanmaken Google Mijn Bedrijf
 • Optimalisatie van Zoekwoorden in GMB
 • Strategie Rapport
Maandelijks GMB pakket
Op aanvraag*
*maandelijks opzegbaar
 • Extra GMB pakket
 • Wekelijkse content creation
 • Maandelijkse Optimalisatie
 • Reviews bijhouden en beantwoorden
 • Events creation
 • Maandelijks rapport

Wensen voor GMB die buiten de pakketten vallen? In overleg kunnen wij ook extra diensten voor GMB aanbieden. Neem hiervoor contact met ons op.

Close Panel